Tilannekuva päivitetään kerran viikossa tiistaisin, ja se antaa yksittäisiä tartuntatapauksia laajemman katsauksen alueelliseen koronavirustilanteeseen. Tilannekuva päivitetään seuraavan kerran tiistaina 29.6.2021.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 21.6.2021

Tartuntojen lukumäärä viikolla 23: 1
Tartuntojen lukumäärä viikolla 24: 7

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta: 20 (vkot 23 ja 24). (*Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle.)

Koronavirustestaus:
Viikolla 23 Sosterissa otettiin yhteensä 339 testiä. Testeistä 0,6 % positiivisia.
Viikolla 24 Sosterissa otettiin yhteensä 465 testiä. Testeistä 1,3 % positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys: 100 %.

Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa: Perustaso.

Koronarokotetilanne: Kaikkiaan Sosterin alueella on annettu noin 32 200 koronavirusrokotetta, josta tehosterokotteita on noin 8700. Rokotuksen on saanut noin 58,5 % alueen väestöstä. Sosteri kannustaa kaikkia ottamaan koronarokotteen, sillä riittävän korkea rokotuskattavuus mahdollistaa paluun normaaliin elämään. Sosterissa rokoteajanvaraus on nyt auki kaikille 18 vuotta täyttäneille. Edelleen rokotetaan myös kaikkia 16 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia. Seuraavaksi rokotusajanvaraus avataan myös kaikille muille yli 16 vuotiaille, tästä tiedotetaan erikseen.

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset:

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus jatkuvat toistaiseksi.

12-18 vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminnassa jatkuu normaalisti.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on sallittu, mutta sisätiloissa on noudatettava kahden metrin turvaväliä ja muita hygieniaohjeita.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja ota yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä maskia.

Sosteri suosittaa, että yksityistilaisuuksissa noudatetaan turvaetäisyyksiä ja hygieniakäytäntöjä.

 

Tilannekuva on julkaistu verkossa myös täällä: www.sosteri.fi/koronatilanne