Tilannekuva päivitetään kerran viikossa tiistaisin, ja se antaa yksittäisiä tartuntatapauksia laajemman katsauksen alueelliseen koronavirustilanteeseen. Tilannekuva päivitetään seuraavan kerran tiistaina 25.5.2021.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 12.5.2021

Tartuntojen lukumäärä viikolla 18: 2
Tartuntojen lukumäärä viikolla 19: 1

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta: 7,5 (vkot 18 ja 19). (*Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle.)

Koronavirustestaus:
Viikolla 18 Sosterissa otettiin yhteensä 433 testiä. Testeistä 0,5 % positiivisia.
Viikolla 19 Sosterissa otettiin yhteensä 360 testiä. Testeistä 0,3 % positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys: 100 %.

Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa: Perustaso.

Koronarokotetilanne: Kaikkiaan Sosterin alueella on annettu noin 21 100 koronavirusrokotetta. Rokotuksen on saanut noin 44,8 % alueen väestöstä. Väestöstä 7,8 % on saanut myös tehosteannoksen. Luvut kattavat kaikki Sosterin jäsenkunnat, jotka ovat Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava. Parhaillaan rokotetaan 50 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia sekä 16 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia. Uusista rokotettavista ikäryhmistä tiedotetaan erikseen.

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset:

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus ovat alueella ennallaan ja jatkuvat toistaiseksi.

12-18 vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta jatkuu normaalisti, mutta turnaustyyppisiä tapahtumia tai turnausmatkoja ei suositella leviämisvaiheen alueille tai alueilta.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on sallittu. Ryhmäharrastustoiminnan sisä- ja ulkotilojen käytön edellytys on, että tilojen hallinnasta vastaava järjestää toiminnan niin, että lähikontakteja on mahdollista välttää esimerkiksi osallistujamäärää rajoittamalla tai tilajärjestelyin.

Kuntosaleilla ja muissa liikuntatiloissa suositellaan huomioimaan vähintään kahden metrin turvaväli ja hygieniaohjeistusten toteutuminen.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen. Vierailulle voi tulla vain terveenä ja enintään kaksi henkilöä kerrallaan. Ennen vierailuja on syytä olla yhteydessä yksikön henkilökuntaan sekä noudattaa hygieniaohjeita ja käyttää maskia.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt, että yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärärajoitus on 50. Rajoitus on voimassa 18.5. – 17.6.2021. Sosteri suosittaa, että yksityistilaisuuksissa noudatetaan turvaetäisyyksiä ja hygieniakäytäntöjä. Yksityisiä juhlia suositellaan järjestettävän mahdollisimman pienimuotoisina ja välttämään lähikontakteja.

 

Tilannekuva on verkossa myös täällä: www.sosteri.fi/koronatilanne