Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekvensoinneissa on varmistunut, että savonlinnalaiseen työyhteisöön liittyvä tartuntaketju on koronaviruksen eteläafrikkalaista muunnosta. Uusia koronatartuntoja Sosterin alueella on todettu edellisen 14.4. tiedotteen jälkeen yhteensä 11.

Savonlinnalaisesta työyhteisöstä liikkeelle lähteneessä tartuntaketjussa on todettu tähän mennessä kaikkiaan 71 tartuntaa.

– Tauti on tarttunut herkästi myös hyvin lyhytkestoisissa kontakteissa, eli huomattavasti herkemmin, kuin mitä tarttumistilanteet ovat olleet koronaviruksen alkuperäisessä muodossa, Sosterin perusterveydenhuollon johtava lääkäri Veikko Karvanen sanoo.

Sosterin tartunnanjäljityksessä varauduttiin virusmuunnokseen jo alusta alkaen.

– Tämän vuoksi karanteeniin asettamisia tehtiin alueella jo alkuvaiheessa runsaasti. On erittäin tärkeää, että karanteeniin asettaminen otetaan tosissaan ja sitä noudatetaan. Tämä on edellytys sille, että tartunnat saadaan tukahdutettua alueellamme, Karvanen muistuttaa.

Edellisen keskiviikon tiedotteen jälkeen 11 uutta tartuntaa Sosterin alueella

Kaikki uudet tartunnat on todettu jo valmiiksi karanteenissa olevilla henkilöillä. Tartuntojen vuoksi uusia karanteeniin määrättyjä on yhteensä 27.

– Kokonaisuutena tartuntamäärät ovat alueella kuitenkin nyt laskusuunnassa, mikä on hyvä asia, Karvanen toteaa.

Koronavirukselle on voinut altistua

to 8.4.

  • klo 7.30 – 8 paikallisliikenteen bussi nro 5 Pihlajaniemeltä keskustan suuntaan

pe 9.4.

  • klo 11 – 11.30 Paikallisliikenteen bussi nro 3 Pihlajaniemeltä keskustan suuntaan
  • klo 12.45 – 13.15 Paikallisliikenteen bussi nro 3 keskustasta Pihlajaniemen suuntaan
  • klo 15.30 – 16 Lidl Miekkoniemi

la 10.4.

  • klo 16.30 – 17 S-Market Kerimäki
  • klo 12.30 – 13.30 K-Market Kirkkokatu

Sosteri tiedottaa vasta maanantaina viikonlopun aikana ilmi tulevat yksittäiset tai muutoin rajatut koronatapaukset, joiden tiedottaminen ei ole taudin leviämisen estämisen kannalta kiireellistä.

Kaikki altistumispaikat täällä: www.sosteri.fi/altistumiset