Tartunnoista eilen 7.4. on todettu viisi ja tänään 8.4. yksi. Kaikki viisi eilen todettua tartuntaa liittyvät tunnettuihin tartuntaketjuihin ja ne on todettu karanteenissa olevilla henkilöillä.

Savonlinnalaisesta työyhteisöstä liikkeelle lähteneessä tartuntaketjussa on todettu jälleen neljä tartuntaa. Kaikkiaan ketjussa on tähän mennessä todettu yhteensä 55 tartuntaa.

Asemantien päiväkodin tartuntaketjussa on todettu yksi uusi tartunta. Tässä ketjussa on tähän mennessä todettu 15 koronatartuntaa.

– Kuten jo aiemmin on ennakoitu, uusia tartuntoja tulee alueella, sillä koronalle altistuneita ja karanteeniin asettuja henkilöiltä on alueella paljon, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista toteaa.

– Koronavirusta on nyt alueella runsaasti. Huojentavaa tilanteessa on kuitenkin se, että uudet tartunnat tulevat pääasiassa jo karanteenissa oleville ihmisille. Tartunnan jäljitys on toiminut tehokkaasti ja taudin edelleen leviämistä saadaan estettyä.

Tänään on lisäksi todettu uusi tartunta, joka ei näytä liittyvän alueella tunnettuihin tartuntaketjuihin. Tartunnan jäljitys on käynnissä parhaillaan.

Kaikkiaan noin 700 henkilöä on tällä hetkellä karanteenissa Sosterin alueella.

Koronavirukselle on voinut altistua Savonlinnassa:

To 1.4.

klo 19.30 – 20.30, Prisma

Su 4.4.

klo 12 – 13 Prisma

klo 17 – 18 S-Market Punkaharju

Ti 6.4.

klo 13 – 13.40 Prisma

klo 13.40 – 13.50 Linnaportin apteekki

klo 14 -14.15 Suomen akku

klo 14.45 – 15 Niskavuoren portti

 

Kaikki altistumispaikat verkkosivuilla täällä: www.sosteri.fi/altistumiset